Iets over harten en emotioneel leiderschap

Ben jij een professional, vertegenwoordig je een individu, team of organisatie en wil je aan de slag met vanuit betekenis opereren. Lees dan verder. Onderstaand een stuk tekst over hoe ik naar de wereld kijk en waar ik bij kan helpen.

Wanneer het klopt

We hebben in het Nederlands een uitdrukking:”Iets klopt of iets klopt niet.” Wat we zijn vergeten is wat deze uitdrukking eigenlijk betekent. Stel: Je hebt een project, super leuk, gaat lekker, je bent goed bezig, zet mooie stappen en op een dag wordt je wakker en als je aan de slag wilt gaan ben je niet vooruit te branden. Het simpelste mailtje kost dan al enorm veel energie. Dan klopt het niet meer. En wat er dan niet meer klopt is je hart. Want als het wel zou kloppen zou je om 3 uur ‘nachts dat mailtje nog versturen. Dus deze uitdrukking gaat over je hart. Over of je hart wel of niet klopt. Ik zorg er voor dat harten gaan kloppen én blijven kloppen voor wat ze doen. Ik ben een hartbewaker.

Wat de wereld van ons vraagt

De wereld van vandaag vraagt emotioneel intelligent leiderschap van ons. De verandering en verwarring. De verschuivende dynamieken, de hoge snelheid. Dit heeft leiderschapsvraagstukken. Dit gaat in eerste instantie niet alleen over leiding geven aan anderen, maar dit gaat over vanuit leiding, verantwoordelijkheid en eigenaarschap naar jezelf en je omgeving op te treden. Dat vraagt om zelfkennis, visie, daadkracht, maar ook erkenning, liefde en kwetsbaarheid. Dit kan nog wel eens en uitdaging zijn, want dit is nou niet precies waar we in getraind zijn. Ik ben er voor professionals, teams en organisaties die hiermee aan de slag willen.

Navigeren

Voor mij was het niet altijd vanzelfsprekend. Ik heb heel lang niet geweten wat ik moest met alles wat ik voelde. Welke vorm er bij paste. Wat ik wilde worden als ik groot was. Tot ik me ging focussen op wanneer het klopte en wanneer niet. Ik ontdekte dat er veel informatie voor me was. En gaandeweg leerde ik me afstemmen op mijn harteklop en die te volgen. Dat gebruik ik nu in alles wat ik doe.

Waar ik in geloof

Het is mijn stellige overtuiging dat ieder van ons, elk mens een mooie bijdrage kan leveren in deze wereld. Ik ben er ook van overtuigd dat de wereld ons continu uitnodigt deze bijdrage tevoorschijn te halen. Die uitnodiging kunnen we regelmatig ervaren als een enorme uitdaging. Dit vraagt afstemming. Afstemming met jezelf, je omgeving, jouw waarneming, jouw gevoelens etc. Wanneer je via de weg van kwetsbaarheid toegang krijgt tot jezelf en de volledige ervaring daarvan, zul je ook in staat zijn om contact te komen met je kracht. Wanneer de handelingen die we elke dag uitvoeren zo goed mogelijk zijn afgestemd op jezelf en die uitnodiging komen wij in de flow terecht. De kunst hierbij is om het leven niet te laten gebeuren, maar door je heen te laten gebeuren.

Scroll naar boven