Business Model Canvas – Fietskoerier Deventer

Dit is het Business Model Canvas van de Fietskoerier Deventer. Samen met Joost Arends, de man achter de Fietskoerier Deventer heb ik het BMC ingevuld op een whiteboard. Dit whiteboard heb ik als referentie gebruikt om een schets te maken van het canvas. Uitdaging hierbij is de visuals zo eenvoudig mogelijk te laten zijn, maar zoveel mogelijk te laten vertellen.

Joost Arends zegt: Buiten dat deze weg maakt, dat ik sneller ben dan andere koeriers, is ook in 1 keer duidelijk wat er bedoeld wordt. In 1 oogopslag in een fractie van een seconde weet een automobilist: “hier niet heen” en een fietsers “ahh een sluiproute” Het business model canvas van Bas Mennink kent eenzelfde functionaliteit. Ik als eigenaar van mijn pas gestarte bedrijf kreeg behoefte aan sturing en overzichtelijkheid door snelle groei. Ik had behoefte om duidelijk in kaart te krijgen, hoe mijn bedrijf functioneert, welke klanten ik op welke manieren moest aanspreken, en om altijd in alle vlakken van mijn bedrijf rekening te houden met mijn USP’s. Bas zet je aan het denken en Bas denkt mee, en kan op het juiste niveau handvatten bieden voor elke ondernemer. Hier is het resultaat te zien, en hier wordt ook duidelijk dat Bas ook nog over eens bijzonder creatieve vaardigheden beschikt.

1 gedachte over “Business Model Canvas – Fietskoerier Deventer”

  1. Pingback: Onmisbare tool voor ondernemers: het Business Model Canvas « Bas Mennink Bas Mennink

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven