Coollearning onderwijs met plezier en effect

Inzet van moderne media om het onderwijs te ondersteunen.


Een van mijn projecten is Coollearning. Coollearning biedt een mogelijkheid voor begeleiders zoals docenten, trainers of therapeuten, te sturen op gewenst gedrag.

Door gebruik te maken van Coollearning kunnen begeleiders prikkels sturen aan de personen die ze begeleiden. Deze laagdrempelige prikkels maken onder andere het volgende mogelijk:

Stimuleren van bepaald gedrag

Kennis top of mind en de kracht van herhaling

Het onderhouden van een relatie met de personen die begeleid worden.

Coollearning is een web-applicatie die gebruik maakt van communicatiemedia waarvan bijvoorbeeld studenten tegenwoordig veel gebruik maken. Denk hierbij aan SMS, e-mail, MSN, Hyves, Facebook en Twitter.

Een begeleider laadt eenvoudig de personen in het systeem die aan Coollearning zullen deelnemen. Stelt een programma op van prikkels. Drukt op start en kan vervolgens het systeem gebruiken om te monitoren wat de deelnemers doen. Door de statistieken die in het systeem tot op detail worden bijgehouden is de begeleider in staat heel gericht de deelnemers te begeleiden.

Meer informatie staat op http://www.coollearning.nl.

1 gedachte over “Coollearning onderwijs met plezier en effect”

  1. Joost de Jong

    Fantastisch concept, ga ik zeker toepassen in mijn lessen maatschappijleer. Ideaal om aan te haken bij de actualiteit en te koppelen aan de theorie. Groeten, Joost (docent en deelnemer Kennisnet project digitale didactiek)

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven